Femei fără bărbați
January 19, 2015
Azi îl ascult pe Hugh Laurie
January 21, 2015

50 Shades of Gray

În mod normal nu am curiozităţi atât de mari atunci când în jurul meu se vorbeşte numai despre un anume lucru. Îi ascult pe toţi şi îmi văd de priorităţile mele. Probabil de aceea deseori ratez filme, cărţi, evenimente şi chiar oameni interesanţi.

Cred că ţine de acel “nu am timp acum” de care mă feresc însă cumva mă lovesc constant. Ce e important însă e faptul că recuperez de fiecare dată, ceva mai târziu e adevărat, dar există un timp potrivit pentru orice.

Şi uite aşa am ajuns la 50 Shades of Gray. Sora mea m-a înnebunit cu această carte şi am zis că e important să îi fac pe plac şi să o citesc. Ca şi gen literar aş încadra-o la Drama – pentru mine că am ales să îmi pierd timpul. Ca şi scriitură, la BDSM (varietate de practici erotice din care nu lipseşte dominantul/submisivul sau jocul de rol). Construcţia personajelor e destul de săracă şi frazele sunt flamânde după mai mult conţinut. Se încearcă ideea unui mister însă e mult prea devreme dezvăluit. Topicul a provocat un val de… senzaţii. Am văzut de curând un documentar despre impactul pe care l-a avut povestea în SUA (deh!). Toată lumea vana anunţuri de genul: “Set compus din zgardă, cătuşe pentru antebraţe şi încheieturi precum şi pentru glezne având ca şi conexiune un lanţ rezistent de 1 metru. Toate cătuşele sunt reglabile.”

Povestea poate fi incitantă însă ca şi roman pe care să îl recomand mai departe, am serioase dubii şi reticenţe. E suficient să îţi spună cineva, în câteva cuvinte, despre ce e vorba şi curiozitatea ta va fi satisfăcută.

Anastasia Steele, studentă la filologie, îi ia un interviu lui Christian Grey, un tânăr om de afaceri de succes, pe care îl găseşte foarte atractiv şi de-a dreptul intimidant. Retrasă şi interiorizată, Ana este şocată să constate că, pentru prima dată în viaţă, este atrasă puternic de cineva. Christian o avertizează că trebuie să stea departe de el, iar ea nu face decât să-l dorească şi mai tare. Dar când descoperă gusturile erotice speciale ale acestuia, începe să ezite. Dar nu ezită suficient!

Recunosc, sexualitatea umană oricât de instinctuală ar fi rămâne complexă şi până la urmă, orice act consimţit de cele două persoane este natural şi firesc. Însă naivitatea şi dragostea pot duce la decizii iraţionale, cum ar spune Anastasia.

Cu nerăbdare (cică!) aşteptăm filmul care apare de Valentine’s Day ceea ce mi se pare de un romantism BDSM. Eh, bine că avem ce face în acea zi şi nu ne vom mai chinui să căutăm locuri libere la restaurante!

Sursă foto: www.ibtimes.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.