Pui, dovlecei și brânză feta
August 28, 2015
Belvele – perfect de imperfecte
August 30, 2015

5 motive pentru care consider că Belva e despre a fi Om

O vreme am admirat Belva de la distanță. Citeam articolele, mă regăseam în ele, mă contrariau sau mă amuzau. Apoi mi-am dorit să devin o Belvă și am aplicat. Și nu, nu am devenit atunci editor la Belva. Am continuat să citesc, apoi am dus dorul articolelor care îmi însoțeau începutul de dimineață. Odată cu revenirea Belva în online am primit propunerea de a scrie. Simțeam că mi-am pierdut exercițiul – în ultimii 3 ani nu mai scrisesem o altă formă de text înafară de e-mail-uri. Dar am zis DA. Și da-ul acesta mi-a confirmat că omul nu este pe cale de dispariție.

Cam asta am descoperit eu în aproape 1 an de interacțiune cu Belvele:
1. Sunt la fel de interesante și în offline, precum și în online. Fiecare are o poveste și vorbește deschis despre greșeli. Nu pozează nimeni în perfecțiune pentru a aștepta momentul în care să judece. Am rămas extrem de surprinsă de cât de deschis sunt dispuse fetele să vorbească pentru a-și împărtăși experiența. Și asta mă face să mă simt eu. Recunosc, la prima întâlnire am mers „plină“ de prejudecăți. Aș zice că e o dovadă clară de sinceritate, nu-i așa?

2. Belvele sunt un soi de „mamă“ – au răspuns la orice. E imposibil să te confrunți cu o problemă și să nu găsești un sfat: unde poți să mergi în weekend în oraș sau în afara lui, cum poți să înveți pisica la litieră, unde îți faci un tatuaj adevărat, ce unguent face minuni cu pielea iritată a lui bebe. Să fie altruism?

3. Suntem personalități extrem de diferite, dar ne acceptăm. Întâlnirile offline sunt sursă de energie și de bună dispoziție, deși de multe ori se întâmplă să ajungem la puncte de vedere contradictorii într-o discuție. Dar ne expunem părerea liber și suntem conștiente că nu toată lumea gândește la fel. Seamănă a bun-simț.

4. Mă regăsesc în plăcerile lumești pentru care pledează și ele „vinovat“: vinul și dulciurile. Ce fel de om e cel care nu are slăbiciuni?

5. Au păreri, își asumă ceea ce gândesc și își exprimă părerile public, cu riscul de a stârni furtuni. Asta numesc eu coloană vertebrală.

Acum să nu vă imaginați că Belvele sunt perfecte. Perfecțiunea limitează, nu lasă loc de dezvoltare. Ele sunt femei, cu defecte și calități, dar mai presus de orice sunt ființe vii care se ghidează după principii. De asta îmi place mie Belva.

 

Sursa foto: cuvintecelebre.ro

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.