Eu nu o să fiu niciodată o femeie întreținută!
August 23, 2011
Prietenii, de-a lungul timpului
August 24, 2011

3000 de km – aer condiționat și multe vise

La ora 8 am pornit înspre Iași. Urmam un vis care a început să se contureze acum mai bine de 8 luni. Nu îmi plac despărțirile, mă întristez și mă emoționez de fiecare dată, dar, ca și cu majoritatea supărărilor, îmi trece repede și mă entuziasmez cu gândul la ce va urma.

Am pornit la drum pe la 1 noaptea, cu emoții și oboseală, cu un vis. A urmat o noapte dormită iepurește, înfrigurată de la aerul condiționat, obositoare. Apoi o zi pe drumurile din frumoasa noastră patrie, din care totuși am avut de profitat, pentru că vedeam ceva pe geam, nu doar câmpurile care mărginesc autostrada. Așa cum s-a întâmplat odată ce am ieșit din România.

Timp de mai bine de 40 de ore, am împărțit griji și emoții, mi-am dorit nebunește să fiu acasă în pat sau să pot face un duș, să oprească nenea șoferul cât mai curând la o benzinărie sau am privit absentă pe geam vegetația luxuriantă sau nesfârșiturile câmpuri de porumb (veste bună: porumbul de la noi s-a făcut mai mare și mai frumos anul ăsta!).

În România era frig când am plecat, în Cehia, ceață, în Germania cald, iar în Danemarca (surpriză!) ploua. Am ajuns seara, mai mult agitată decât obosită, ploua și bătea vântul, dar aerul rece și proaspăt, casele, vegetația, toate îmi aminteau de Irlanda, de care mi-e foarte dor.

Am stat la povești cu prietenii noștri, care ne-au cărat, ne-au dat masă și casă și au făcut totul ca să ne putem acomoda (thank you, guys!). După o noapte în care am dormit ca un buștean, am început demersurile pentru obținerea cheii pentru camera noastră. A urmat o după-amiază de curățenie și despachetat, aranjat, căutat masă, pat, dulap. Seara chiar am fost mulțumită de ceea ce am realizat și am adormit cu gândul că noua noastră camera este drăguță și că vom începe să o personalizăm cât de curând.

După câteva drumuri pentru depuneri de acte, contract pentru net, abonament transport și unele cumpărături, ne-am așezat frumos, la o narghilea, Marius cu o carte sub năsuc și eu cu spiritul creativ belvistic.

Visul nostru a început foarte bine, am simțit mereu pe parcursul acestor zile că suntem foarte norocoși. Orășelul este drăguț, oamenii sunt de treabă, iar cu vecinii am interacționat puțin, momentan știm că le place muzica și unul dintre ei are o pisică, lucru care mi-a și făcut ziua mai bună.

Cum mai capăt impresii, vi le împărtășesc. Xoxo

Share

7 Comments

 1. Andreea Marc says:

  Mult succes acolo, Cătă! Aşteptăm cu drag impresii şi … dulciuri 😀

 2. Aarhus e un oras superb, cat despre experinta daneza…ma ia cu emotii cand imi amintesc! spor si enjoy Denmark!

 3. Catalina says:

  mulțumesc 🙂 da, Andreea, aduc dulciuri, deși deocamdată nu m-a dat nimic pe spate la sectorul ăsta…dar poate sunt norocoasă și fac o escală în Germania când vin :p

 4. Teo Grigorie says:

  Frumos :X Sa fii fericita acolo, Cata! Si sa ne inviti in vacante 😀

 5. Catalina says:

  da normal, Teo! Danermarca chiar are nevoie de o belvificare! 😀 vă pup, mulțumesc de urări!

 6. cand ajungeti, anuntati din timp ca sa pregatesc narghileaua 🙂

 7. Andreea Musteata says:

  ce frumos scrii… undeva intre sesibil si amuzant. cred ca si ca autoare de roman ti-ar sta bine. succes in danemarca!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.