Pisicile noastre ne salvează viața. Vezi cum
April 11, 2014
Cînd moartea este sănătoasă
April 16, 2014

3 invenții care ne-ar face viața mai ușoară

Tot afirmăm că lumea s-a schimbat foarte mult, că tehnologia a avansat și că acum avem parte de multe instrumente utile, care ne fac viața mai ușoară. Unele dintre ele sunt simple mofturi, care nu mai motivează creierul să gândească, altele sunt chiar folositoare, îmbunătățindu-ne viața fără să ne afecteze negativ procesul de gândire.

M-am gândit la 3 invenții pe care le-aș propune spre implementare în viața noastră de zi cu zi, invenții care ne-ar economisi enorm din timpul pe care ni-l dorim cu atâta ardoare:

1. Căruciorul de cumpărături inteligent
Știi când mergi în supermarket, nu ai o fisă și trebuie să mergi să schimbi la centrul info bani sau să te milogești de oamenii care au terminat cumpărăturile să îți dea căruciorul în schimbul unui leu? Apoi pui toate produsele dorite înăuntru și când ajungi la casă le scoți pe toate, le pui pe bandă pentru a fi marcate, după care le așezi în fugă în sacoșe, ca să nu se formeze coada prea mare.

De ce să nu existe un cărucior inteligent, care să nu mai necesite faimoasa fisă și care să îți marcheze deodată produsele adăugate în coș? La ieșire poate fi cineva care doar să verifice datele. Și uite așa scapi de aplecat, ridicat, cărat și mai ales, pierdut timp la casă.

2. Meniul electronic din restaurante
Știi când ai o discuție cu cineva la masă și chiar atunci vine chelnerul și te presează cu eterna întrebare ”Ce doriți să comandați?”. Și parcă ai vrea să continui discuția, parcă ai vrea să te mai gândești la ce să îți iei, parcă a picat într-un moment total nepotrivit. Și începe discuția cu el, care uneori e posomorât, alteori nu știe să îți dea informații, alteori uită să îți aducă ceva.

De ce să nu existe un meniu electronic la fiecare masă, unde vezi fiecare fel de mâncare cum arată, ce conține, ce băutură merge la el? Și să dai comanda când vrei tu, putând adăuga sau scoate ingrediente, doar cu câteva clickuri.

3. Detectorul de compatibilitate
Știi când întâlnești pe cineva, zici că omul ăla e super fain, că vei avea o colaborare și o prietenie frumoase cu el, după care, la ceva vreme, observi că de fapt omul ăla nu e deloc așa cum ai crezut? Îți întoarce vorbele, ce ați stabilit inițial îți spune că nu asta a vrut să spună și că ai înțeles tu greșit, are viziuni complet diferite față de ceea ce afișa inițial și pur și simplu nu vă potriviți absolut deloc.

De ce să nu existe un detector de compatibilitate, care să ne semnaleze de la bun început cu care oameni putem porni la drum și cu care nu? Un aparat care să țiuie și să se facă roșu atunci când cu omul ăla nu ai nici o treabă și care să cânte o melodie frumoasă și să se facă verde atunci când sunt șanse foarte mari să faci o treabă excelentă cu acel om.

Bine, ar mai fi aparatul ăla care să facă curat în toată casa în locul nostru, dar acolo vorbim deja de magie. Deci, ce zici de astea 3 invenții? Mai ai și alte propuneri care crezi că ne-ar face viața mai ușoară? Să le răspândim, poate le pune cineva în aplicare!

Sursa foto: news.discovery.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.