ATELIERE caută maeștri
April 1, 2014
Gala premiilor Radar de Media
April 2, 2014

2 Aprilie, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Data de 2 Aprilie marchează Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, stabilită de Organizația Națiunilor Unite, la data de 18 decembrie 2007. În toată lumea, în jurul acestei date, organizațiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfășoară acțiuni menite să atragă atenția asupra problematicii acestei afecțiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane, ajungând să reprezinte o prioritate în politicile de sănătate ale statelor lumii.

Campania „Arată ca îți pasă”, organizată la Iași de Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR), filiala Iași, împreună cu partenerii săi, a ajuns, iată, în acest an, la cea de-a VI-a ediție.

Scopul acesteia este creșterea vizibilității problematicii autismului în rândul opiniei publice pentru a facilita integrarea socială a persoanelor care suferă de această tulburare și a familiilor acestora.

Vă invităm sa fiți, în prima săptămână a lunii aprilie, alături de copiii și tinerii cu autism din Iași la evenimentele din această campanie:

  • 1 aprilie ora 16.00 – DecathlonCompetiție Sportivă la care vor participa copiii și tinerii cu autism
  • 2 Aprilie – orele 11.30-12.30  – Marșul diversității pe traseul Piața Unirii – PALAS. Acolo, participanții la marș: copii și tineri cu autism, elevi și studenți din școlile și universitățile ieșene, vor forma o fundă umană ce își propune să reproducă fundița din piese de puzzle, acceptată ca simbol al autismului, reprezentând diversitatea din comunitatea în care trăim.
  • 2 Aprilie  – ora 19.30 – Primăria Iași – Aprinderea luminii albastre, precedată de un moment demonstrativ de zumba și urmată de lansarea lampioanelor albastre.

Alături de Palatul Roznovanu care găzduiește Primăria Iași, vor fi iluminate în albastru și Camera de Comerț și Industrie Iași, Universitatea „Al.I.Cuza”, Universitatea „Petre Andrei” din Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”, Clădirea de birouri Antal International Network.

  • 3 aprilie – ora 18.00 – Motel Bucium – Seară caritabilă pentru strângerea fondurilor necesare amenajării unei Săli de terapie senzorială.

Mulțumim partenerilor noștri din acest an:

Parteneri principali: Fundația Serviciilor Sociale “Bethany”, Fundația “Star of Hope” Romania, Fundația “Ancora Salvării”, Asociația “Surâsul Albastru”

Parteneri locali: Primăria Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Universitatea “Petre Andrei” din Iași, Universitatea “Al.I.Cuza”, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T.Popa”, Camera de Comerț și Industrie Iași, PALAS, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”, Clădirea de birouri Antal International Network, UtilDeco, ProImage, Rodotex, Louise, Clubul de Zumba cu Lucian, Universitatea de Arte “George Enescu” – Facultatea de Teatru, Asociația „ Managementul Vieții”, Atelierul de Creație „Flori de Portocal”, Decathlon, Preventis, Academia Show, ProImageKids, GIMNIS, Școala de dans „Dance Energy”, Loulou Bakery, ProImage, FixMedia Studio, Gramma, Prăjiturici, Papilio .

Parteneri media: TVR Iași, Ziarul de Iași, Iasi Fun, Radio Hit, Glare, Avantaje, FixMedia Studio.

Autismul este o tulburare complexă, neurobiologică, ce afectează comunicarea, relaţiile sociale şi comportamentul persoanei. Conform celor mai recente cercetări, autismul afectează 1 din 100 de copii. Autismul transcende toate graniţele sociale, culturale şi geografice, şi a devenit o criză globală în sănătatea publică, având cel mai rapid ritm de creştere.

Pentru mai multe detalii vă rugam contactați:

Carmen Ghercă, președinte ANCAAR Iași, Tel: 0729.914.094, e-mail: carmen_gherca@yahoo.co.uk

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.