Mă visez pe scenă
October 13, 2011
Astăzi beau cafea cu cititoarele
October 14, 2011

10 indicii că ești în relație cu un geek

Da, doamnelor și domnilor, eu, cea care nu știe dacă 9.8 MB înseamnă mult sau puțin, eu, cea care are un Nokia pe care l-a cumpărat de la frate’su acum șase ani și care încă îi place pentru că ține mult bateria, eu, cea care se uită la America’s Next Top Model, eu, cea care închide laptopul cu o apăsare lungă pe buton, dacă i se pare că s-a blocat ceva, eu, cea care lucrează în Photoshop folosind touchpad-ul și nu vede nimic în neregulă, eu m-am procopsit cu un geek.

Și, pentru că vreau să vin în ajutorul persoanelor ca mine care poate că nu știu să identifice un geek, vă voi oferi zece indicii pe care eu le-am analizat îndelung. Dacă vă regăsiți măcar în cinci dintre ele, înseamnă că sunteți în relație cu un geek, relație pe care trebuie să o acceptați într-un mod firesc, fără să vă panicați.

1. Patul vostru este Dexter’s Laboratory?

Dacă da, înseamnă că ești în relație cu un geek. Dacă, atunci când te bagi în pat, nu reușești să ajungi la pernă din cauza diverselor obstacole (care nu sunt ursuleți de pluș), atunci e clar: ești în relație cu un geek. Dacă noaptea ți se împleticesc picioarele în cablurile de la microfon sau de la căști sau în cablul de alimentare al laptopului, dacă întinzi mâna să-l iei în brațe și dai peste telefonul lui mare cât un ecran de televizor, înseamnă că ești în relație cu un geek!

Dacă vii seara acasă și găsești pe pat o mică măsuță, să nu crezi că este măsuța pe care îți va aduce mâncarea la pat; este coolerul pe care va sta laptopul!

2. Are mai mult de două monitoare?

Dacă da, înseamnă că ești în relație cu un geek. Pentru că geekșii au cu toții aceeași teorie: unul este pentru cod, unul este pentru design și unul este pentru Star Trek. Știu că n-o să poți înțelege. Nici nu trebuie.

3. A văzut toate cele cinci serii din Star Trek? Știe numele căpitanilor de pe nava Enterprise în ordine cronologică?

Dacă da, ești în relație cu un geek. Următorii pași vor fi să facă glume cu prietenii lui geeks legate de anumite ”faze” din cele aproximativ 600 de episoade. Iar următorul pas va fi să-ți explice cât de mult l-a ajutat acest serial să înțeleagă lumea înconjurătoare.

4. Ți-a propus să-i cumpărați mamei tale un sudoku electronic?

Dacă da, atunci ești în relație cu un geek. Nu contează că mama ta abia a învățat să pronunțe cuvântul ”maus”.

5. Ți-a explicat în detaliu diferența dintre iPhone și Android? Te-a convins să alegi o tabără?

Dacă da, atunci ești în relație cu un geek. Dacă alegi tabăra adversă, relația voastră va fi mult mai interesantă. Mare atenție: pentru a-i face față, trebuie să te documentezi solid despre preferința ta. Nu este suficient să-i spui ”îmi place pentru că e mai colorat”. Astfel de argumente nu funcționează la geeks.

6. Îți trimite tot felul de linkuri către aparaturi cu multe butoane?

Dacă da, atunci ești în relație cu un geek. Geekșii nu sunt înduioșați de cățeii cu ochii plângăcioși. Pe geekși îi emoționează cablurile frumos aranjate, butoanele atent corelate și laserele.

7. Știi cum se dă volumul mai tare?

Dacă nu, atunci ești în relație cu un geek. Ceea ce pentru geekși este simplu, pentru oamenii normali este a naibii de complicat. Mai mult de atât: geekșii au un mod aparte de a-și complica singuri viața, sub pretextul că și-o simplifică. Un geek va prefera întotdeauna să-și cumpere un tăietor de legume de ultimă tehnologie și să-i lectureze manualul înainte de culcare în loc să folosească cuțitul pentru a-și face salată. Sfatul meu: folosește numai ceea ce știi sigur cum funcționează! Don’t touch the button, DeeDee!!!

8. Te-a convins să nu folosești Internet Explorer?

Dacă da, atunci ești în relație cu un geek. Hai, recunoaște: știi măcar motivul pentru care nu îl folosești? Te-a încurcat atât de tare în viața asta, încât să merite să fie renegat?

9. Ține în debara o cutie cu cabluri ”pentru orice eventualitate”?

Dacă da, atunci ești în relație cu un geek. Trebuie, totuși, să știi ceva: atunci când îți mai spune că el are un cablu pentru orice, te rog să nu-l crezi; are atât de multe cabluri, încât uită că le are și, de fiecare dată când ai nevoie de ceva, trebuie să mergi la shopping de cabluri.

10. De câte ori pe săptămână treceți pe la rafturile cu electronice/șuruburi/cabluri?

Dacă de mai mult de 5 ori, atunci ești într-o relație cu un geek. Patria geekșilor este în astfel de magazine. Aici se întâlnesc ei toți și pun la cale schimbarea lumii.

Acum spune-mi: tu ești în relație cu un geek?

Sursa foto: flickr.com

Share

26 Comments

 1. Mvaaaaai, cât am râs :)))))))

 2. Andreea Marc says:

  Tot articolul am văzut doar faţa lui Maxu :)))

 3. cipoc says:

  2 din 10, hai c`am scapat:))
  de la 60% incolo esti in tabara geek?

 4. Delia Scafariu says:

  :)))))
  Adevarul e ca nu mi-ar strica sa stiu diferenta dintre iPhone si Android…
  vreau si eu un geek de plus.

 5. Georgiana says:

  :)) Am ras mult! Si tare! Fain articol, Ines!

 6. Andrei says:

  Foaaaarte bun articolul :))) Chapeau!

 7. Teo Grigorie says:

  Foarte tare articolul! E exact stilul lui Ines. Si nu, nu am parte de asa ceva. :))

 8. Ines Prodan says:

  Mulțumesc tuturor. O să vă mai dezvălui, din când în când, amănunte din viața mea alături de un geek. Văd că vă place :P.

 9. Irina says:

  Super tare articolul! Felicitari! Si nu, nici eu nu am parte de asa ceva 😀

 10. Tzontonel says:

  Amuzant articolul, insa cateva puncte sunt banale, chiar puerile. Chestia cu volumul caracterizeaza foarte bine romanul, care isi cumpara un smartphone pentru ca are camera foto de cel putin 8mp si filmeaza 1080p. De ce mai stai la calculator daca nu stii sa-l folosesti la nivel de baza? Nu asocia golurile de ordin tehnic cu timbrul de expeditie lipit pe un el sau un oarecare.
  Telefoanele sunt doar pentru vorbit, camerele foto sunt pentru fotografiat, iar oamenii inteligenti sunt doar pentru cei inteligenti/merita sa fie al tau/a ta. Ines, cu tot respectul nu e un articol rau, insa trebuie sa tii cont si de faptul ca baietii sunt mai tehnici.
  Prin urmare, te rog sa-mi permiti sa-ti inlocuiesc cel putin ‘volumul’, oricum, el e la maxim acum, iar muzica nu ti-o inchid. Astfel:

  Alege tu o cifra, poate 7. Iti gateste ceva sau ‘trebuie sa termin un program pe maine’?

  O supa stie sa gateasca orice baiat (exclusa varianta – baietii nu stiu sa gateasca, ci mai degraba – El nu are gust(uri)). Cu un ‘geek’ nu poti avea o viata normala; scurtez foarte mult: niciodata nu o sa te vada ca pe o prioritate, iar de multe ori tace, mormaie si refuza; fara initiative ce tine de relatie, tot timpul fiind conectat la lumea lui – tehnică. La polul opus este cel inteligent, care este des confundat cu un ‘geek’ doar pentru ca asa sunt majoritatea baietilor, oameni de detaliu, de obiecte; insa tot ceea ce am spus mai sus pus in modul si inmultit cu dinamism, profunzime si sinceritate sculptata.

  O diferenta sfruntata daca-mi permiti: el daca nu stie ce cupa ai la sutien iar tu stii (normal), inseamna ca ar trebui sa te noteze ‘geek’. Mai mult decat atat, de unde sa stie ca nu merge cu un numar mai mare sau mai mic. Ori daca se impiedica in oje si bratari, sau poate aluneca pe minunatele perle despre care probabil tot ii povestiti ca sunt primite de la o prietena care a fost plecata in Grecia si care la randul ei le-a cumparat de la un magazin de antichitati (el: da! fain […] interesant!). In ritmul asta ajung la ‘cine intelege femeile?’ si ‘cine’i intelege pe barbati’. Sun persoane dintr-o tabara, din cealalta, cu un picior inauntru si celalalt afara sau chiar pe langa ori in amandoua (putini, rari si pretioase/pretiosi).

  Deci poate fi inteligent sau nu te merita. E atat de simplu, restul se transforma.


  Rup un rand pentru cineva. Mihai este foarte inteligent, are un IQ mare, comparativ cu majoritatea; iar mai mult decat atat, important e sa te folosesti de ceea ce nu se invata, ci se dobandeste. A ta pe viata, nu Ea! care vine, pleaca si se intoarce.


  Voi urmari cu drag o continuare (poate mai profunda),
  Andrei

 11. Ines Prodan says:

  Andrei, să le luăm pe rând:

  Mai întâi așa, ca un punct introductiv, te sfătuiesc să-ți mai scurtezi frazele și să încerci să nu introduci mai mult de trei subiecte de conversație în aceeași frază. Oamenii care nu sunt eu (care sunt direct interesată de acest comentariu) s-ar putea să nu-și mai dorească să te urmărească. Știu că s-ar putea să nu-ți pese pentru că oamenii care nu se ridică la IQ-ul tău nu te interesează.

  Am dat exemplul cu volumul dorind să exemplific faptul că nimic nu este simplu, nici măcar banalul volum. La noi în casă, pentru a da volumul mai tare, trebuie să învârți de un buton (după ce, în prealabil, ai scos și ai băgat la loc un cablu care intră în sistemul cu care este prevăzut butonul ăla), să te asiguri că există un cablu băgat în unitatea centrală, să te duci la stație și să apeși pe vreo două butoane și apoi să folosești butonul pentru volum. Știu că sunt atehnică, poate pentru oamenii normali, cei care îl merită, acesta este un lucru obișnuit.

  Începând de la paragraful cu ”O supă…” și până la ”sinceritate sculptată”… numai tu știi ce ai vrut să spui. Înțeleg, totuși, că ai definit termenul ”geek”, așa cum îl vezi tu. Aș vrea să menționez că acesta este un articol pur subiectiv, despre percepția mea asupra realității și despre propriile mele definiții. Eu, în calitate de femeie care, așa cum am menționat și în primul meu paragraf, nu este fanul numărul 1 al tehnologiei. Este un articol amuzant în care nu mi-am propus să emit filosofii despre viață și diferențe între sexe.

  Legat de paragraful despre cupa la sutien, eu nu fac diferențieri din astea radicale și nici nu trag concluzii pripite. Sunt convinsă că există anumite subiecte de conversație despre care eu vorbesc și el se face că ascultă. Și invers.

  De asemenea, nici nu sunt adepta teoriilor despre calea albă sau calea neagră, de genul ”poate fi inteligent sau nu te merita”. Repet: este un articol amuzant, asta mi-am dorit să fie, în care nu mi-am propus să dezbat subiecte fundamentale, nici să mă plâng. Nu am motive să mă plâng și n-am zis nicăieri că nu-mi convine situația sau că-mi doresc soluții.

  Legat de paragraful în care rupi un rând, nu știu cine este Mihai. Cred că ai încurcat persoanele. Sau site-urile :).

  Nu va mai exista o continuare. Vor exista tot niște frânturi puerile din viața mea banală. Alături de un geek.

 12. Tzontonel says:

  Daca te ajuta sa te mint ca e perfect totul, fara sa-mi spun parerile: o fac.
  Articol perfect, gandesc la fel, as talmaci asemanator!

  Trecand peste ironie, nu-i amesteca pe ceilalti, eu mi-am spus o parere despre ce ai scris tu, nu urmaresc si nici nu am urmarit sa magnetizez pe cineva. Iar in esenta am spus ca per total e amuzant si un topic bun, doar ca nu mi-a convenit volumul si altele despre care nu voi pomeni (incerc sa ma incadrez in cele trei subiecte, desi nu inteleg de ce oamenii se limiteaza si sunt limitati). Iar in comentariul meu am dat mai multe exemple (asta apropo de supa si restul), sau cu alte cuvinte ti-am intors acel punct 7 din perspectiva unui baiat, sa intelegi ca nu tot ce e ‘tehnic’ caracterizeaza in cel mai cumplit mod – a fi geek. Altfel, si asta ca masura preventiva sa ma intelegi corect, sa stii sa umbli la volum nu se incadreaza in acele indicii pe care tu le-ai analizat indelung.
  Daca ti-am dat impresia ca sunt capos si rautacios, imi cer scuze; doar mi-am spus o parere la ce am citit si despre cat am citit (asta pentru ca am zambit rece cand am citit cum iti argumentezi pareri pe baza unor lucruri nescrise in articol [cum e in familie la tine]). Daca am fost neinteles doar pentru ca nu esti deschisa si la alte situatii/pareri – eu cedez si te las in plina armonie.

  O zi galbena ‘ti doresc.

 13. Ce funny e articolul! :)) La fiecare paragraf îmi aduceam aminte de câte o fază din “The Big Bang Theory”! :))

 14. Catalina says:

  foarte amuzan, ne-am distrat copios și am găsit poate 2 dintre puncte :)) oricum, unii oamenii se iau muuult prea în serios, a fost o continuare amuzantă a articolul tău, cu niște sprâncene ridicate, evident.

 15. Cosmin says:

  Bine bine, dar Ionut nu are nimic de spus aici?:))

 16. Lori Ciofu says:

  Oh, good. Deci mai sunt si altii ca sotul meu… Si mai sunt si alte femei care sunt ok cu asta. Apropo, great article! Ines, ma faci sa rad cu fiecare articol 🙂

 17. Roxana says:

  Cata superficialitate…

 18. […] că articolul meu despre viața alături de un geek a stârnit indignări și revolte sufletești în unii dintre cititorii noștri și pentru că, […]

 19. claudiu says:

  doamne…sunt un geek..

 20. Lori Ciofu says:

  Stai linistit, Claudiu. Dupa cum vezi, noi suntem mandre de geek-ii nostri, asa ca enjoy! 🙂

 21. valy says:

  mai mult decat peste poate .
  wow ,bRAVO Ines ! astept urmatoarele episoade

 22. […] De foarte multe ori mi se întâmplă să identific persoane din viața mea întruchipate în unul dintre personaje mai ales că, așa cum v-am mai spus, și eu am parte de propriul meu geek. […]

 23. guestulcusteluta says:

  as mai putea sa adaug ca orice geek adevarat ti-ar spune ca nu se face comparatie intre iPhone si Android 🙂 unul e telefon celalat e sistem de operare 🙂
  si nu sunt geek!!! am zis

 24. Ines Prodan says:

  Asta spune multe despre mine :)).

 25. Paul says:

  mama ce de`a comentarii! Ce aveti oameni buni cu noi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.